Over Riverside Ki

Riverside Ki wordt gerund door Tjarda Rietkerk, erkend Iokai Shiatsu therapeut.

Over Tjarda Rietkerk

“Het vak als Iokai Shiatsu therapeut heeft mij altijd al aangesproken. De werking van het menselijk lichaam, maar ook hoe de mens zich manifesteert in het dagelijkse leven en daarbij omgaat met ziekte en gezondheid blijven mij op de dag van vandaag boeien. We kunnen veel meer dan we denken!

In de loop der jaren heb ik mij eerst gespecialiseerd op het gebied van massage. Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met de alternatieve geneeswijze en werd ik geïnspireerd door de oosterse geneeskunde. In eerste instantie ben ik na mijn schooltijd het bedrijfsleven ingegaan, maar hier haalde ik geen voldoening uit. Naarmate de jaren vorderden werd ik steeds nieuwsgieriger naar de oosterse leer en in 2008 gooide ik het roer definitief om: ik heb mijn baan opgezegd en mijn hart gevolgd. Na diverse opleidingen, cursussen en een baan als masseuse in een sauna, opende ik mijn eigen praktijk in Weesp.

Mijn nieuwsgierigheid naar de oosterse geneeswijze bleef en in 2009 kwam ik in aanraking met de Amsterdamse school voor Iokai Shiatsu. Iokai Shiatsu is oorspronkelijk ontwikkeld door meester Shizuto Masunaga. Hij heeft zijn kennis overgedragen aan Sensei Kazunori Sasaki die tot op heden les geeft in Nederland, maar ook in Europa. Sasaki heeft mij geïnspireerd. Zijn kijk op het leven, ziekte en gezondheid gaf mij de aanleiding om bij hem in de leer te gaan. In 2013 heb ik de 4-jarige beroepsopleiding afgerond en ben ik afgestudeerd als erkend Iokai Shiatsu therapeut. Bij de Amsterdamse school ben ik nog steeds betrokken als klassen assistent.

Naast Iokai Shiatsu-therapie, geef ik ook wellness-behandelingen in mijn praktijk en stoelmassages bij diverse bedrijven.”

Riverside Ki

“De naam is ontstaan doordat ik zelf ben opgegroeid op de rivier de Vecht en ik van kleins af aan al mag aanschouwen hoe een rivier in beweging is. Zo ben ik het menselijk lichaam ook gaan zien, als een rivier. Het is een natuurlijke waterstroom en de rivieroevers houden deze rivier op zijn plaats. Dit gebeurt ook in het menselijke lichaam door middel van de energiebanen (meridianen).

De toevoeging Ki staat voor een vitale energie of levenskracht (het water) die door deze energiebanen (rivier) heen lopen.”

DSC00912-2